Den perfekta trädgården för hunden

May 6, 2021 by No Comments

Han är människans bästa vän, ingen tvekan om det, men om han väljer att den nyskapade fasta bädden av alla saker ska gräva, är problemen bakom schemat. Hunden följer bara sin egen instinkt – han har ingen aning om vad en säng är för trädgårdsälskare.

Genom en smart design kan problem mellan hund och person i trädgården förhindras. Om du vill undvika konflikter med din fyrbenta vän från början måste du först vara tydlig om djurets behov.

Hundar är de äldsta husdjur och har använts i mer än 10 000 år för en mängd olika uppgifter: till exempel för jakt, herding eller vakt.

Trots att hundarna numera huvudsakligen hålls som bra husvänner, har de fortfarande alla faciliteter och måste utföra dessa uppgifter. Sist men inte minst uppskattar vi det faktum att hundar kan slå larm eller stå med sin ägare i en nödsituation.

Hundar i trädgården: drar tydliga gränser
Den fredliga samexistensen börjar med att dela trädgården i områden som är tillgängliga för hunden och särskilt avgränsa de områden som är tabu för honom. Här måste du uttala förbjudet i början av hundträningen.

Det hjälper om du också ställer in tydliga visuella gränser i trädgården. Detta kan till exempel vara små staket vid sängkanten, men också gräsmattor med stenar. Dessutom är områden med olika ytor ett bra inlärningshjälpmedel för hundar. Målet är att hjälpa hunden med lättförståeliga markeringar.

Å andra sidan kan du också lättare tilldela din hund de områden som tillhör honom. En del av trädgården måste reserveras så att hunden kan uppfylla sin enorma lust att röra sig. Frol och lek, här är det möjligt och önskvärt.

familjeband
Som ett typiskt packdjur är hunden mycket sällskaplig och försöker få kontakt med familjen. Skapa därför ett utrymme i din trädgård som är din och din hund tillsammans: en separat ö för att leka och vara tillsammans.

Å andra sidan behöver hunden också platser att dra sig tillbaka. Sådana skydd bör ha en storlek som liknar hundens och där en människa inte är en konkurrent av rumsliga skäl. Om det är en liten grotta kan hunden söka skugga här om det blir för varmt i solen. Han kan också lämna sina leksaker här om han känner för det.

Det är viktigt att en sådan plats inte är för avlägsen. För som en observant vakthund vill den trogna fyrbenta vänen alltid hålla koll på aktiviteterna i förpackningen. Det är också viktigt att hålla koll på. Därifrån måste han kunna övervaka en stor del av området så att han har “sitt territorium” under kontroll.

Hundar i trädgården
För att se till att din hund är helt bekväm i trädgården, ge honom chansen att få färskt vatten hela tiden. Huruvida hunden kan fräscha upp i trädgårdsdammen eller om han inte får bada där beror på de specifika förhållandena i dammen.

Skydd: Denna plats tillhör bara hunden. Ofta lugnar nervösa hundar sig genom närvaron av en “grotta”.
Vattenplats: Din hund ska alltid ha färskt vatten tillgängligt. Du bestämmer om dammen också används av hunden för att bada.

Vakande: En hund gillar att titta på vad som händer på gården. Här är den plats från vilken han kontrollerar sitt territorium.
Hus: Den fyrbenta vännens favorithus är det typiska hundhuset. Naturligtvis kan det också fungera som hans gömställe.
Hund i trädgården: dessa växter är giftiga
Sist men inte minst, att skapa ett litet hundparadis innebär att man undviker växter som kan vara farliga för hundar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *