Thuja

July 25, 2021 by No Comments

Thuja occidentalis ‘Brabant’ (Western Tree of Life ‘Brabant’) er en af ​​de stærkeste nåletræer og meget velegnet til brug som en hækplante. Denne hæk-nåletræ er let at pleje og vokser uden problemer under de fleste forhold. På grund af den ofte flerstammede vækst er thujaen ‘Brabant’ hurtigt synlig. Farven på thuja ‘Brabant’ er grøn, nye skud er gullige.

Ligesom de andre hækplanter fra nåletræsfamilien er Thuja Brabant en populær plante til haven. Nåletræer er generelt ikke vanskelige at passe på og vokser hurtigt til en høj hæk. Det gælder også Thuja occidentalis ‘Brabant’, der kan nå en højde på 2,5 til 3 meter inden for ti år. Det er også en klassiker blandt hækplanterne, som i historien ikke er ringere end buksbom eller taks. Træet i Western Tree of Life har stammer og kviste lavet af robust træ. Fordi det også er fugtbestandigt, bruges dette træ ofte i skibsbygning. Derudover har bladene en meget specifik, behagelig duft.

Thuja ‘Brabant’ har en smuk, lysegrøn farve. Nogle nåletræer skifter farve om efteråret, det samme gør thuja ‘Brabant’. Bladene kan blive brune eller bronze om vinteren. Den nye tud om foråret er gullig i farven. På denne måde ændres denne thuja med årstiderne. Den vestlige Arborvitae har en mere slående farve end nogle andre nåletræer. Du skal være forsigtig, så denne thuja ikke dominerer din have for meget. Pas på ikke at plante farvestrålende blomster i nærheden af ​​thuja ‘Brabant’, ellers vil din have have for travlt med hensyn til farve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *